Nyheder

Council of European Tattoo Associations

DPUT er i Februar 2021 optaget i  Council of European Tattoo Associations. Vi glæder os til det gensidige arbejde med europæiske tattoo foreninger, og vil bidrage med vores erfaringer fra Danmark.

Corona Lockdown

Tatovørbranchen er en del af det liberale erhverv i Danmark og er derfor Igen-Igen desværre tvangslukket foreløbig indtil 28.02.2021. Rigtig mange tatovører får i dag henvendelser fra kunder, der ønsker tatoveringer. Men vi skal støtte op om denne lukning, omend den har store konsekvenser for vores branche rent økonomisk. Vi forstår ikke, hvordan man laver en økonomisk skævhed overfor selvstændige erhvervsdrivende i forhold til lønmodtagere. Som udgangspunkt burde tabt arbejdsfortjeneste dækkes med samme beløb pt 30.000,- kr istedet for 23.000,- til selvstændige erhvervsdrivende. Ovenpå de seneste års ombygninger, registreringsgebyrer og hygiejnekurser har der været store udgifter, og med en nedlukning er mange økonomisk udfordrede.

Vi opfordrer dog til, at man IKKE begynder at gå til hjemmetatovører og bliver tatoveret her i lock down perioden. Det kan give store komplikationer, fordi det foregår under ikke-hygiejniske forhold. 

Så pas på jer selv derude – og glæd jer til jeres professionelle tatovør åbner op igen.

Kommende forbud mod farver

Der vil fra EU’s side blive udstedt et forbud for næsten 4200 kemikalier, heraf nogle vigtige farver som indgår i gængse tatoveringsfarver Blue-15 og Green-7 samt er Green-36 i farezonen. UT har altid holdt på, at hvad angår tatoveringsfarver, er Danmark bedst i EU-regi, hvorimod vi har arbejdet hårdt for, at hygiejne holdes i dansk regi. Vi går sammen med de andre EU-lande om sikre tatoveringsfarver. Danmarks miljøstyrelse har tidligere haft store ambitioner, der ville sætte grænser for stort set alle tatoveringsfarver, så vi er glade for at det er landet i EU-regi, selvom det på nuværende ser lidt kritisk ud. Det bliver en udfordring for de store internationale producenter af tatoveringsfarver at lave nogle gode nuancer, hvor de ovennævnte farver ikke indgår. 

Obligatorisk Hygiejnekursus for alle der tatoverer i Danmark

Obligatorisk Hygiejnekursus for alle der tatoverer i Danmark

I disse dage, efter de gældende Covid-19 regler, afholdes der hygiejnekursus for alle der tatoverer i Danmark. Ikke kun tatovører, men også lærlinge SKAL efter 01.01.2021 have gennemgået det lovpligtige hygiejnekursus. 450 tatovører, lærlinge, ejere, managers, piercers og andet relateret personale banede vejen og tog et hygiejnekursus frivilligt. I Uafhængige Tatovører mente vi, at alle, der ønsker at tatovere i huden, skal arbejde under samme vilkår, og fik derfor i forhandlingerne om den nye tatovørlov 695 af 08.06.2018 indført et obligatorisk kursus for at sikre vores kunder, os selv og vores medarbejdere så godt som muligt. Der var 2 mod 11 partier i folketinget, som IKKE syntes, at det var nødvendigt. Og derfor er det i dag en lov, at man skal deltage i et sådant kursus, såfremt man skal arbejde med tatovering OG gennembryde kroppens barriere, huden.

Vi ønsker at alle i Danmark skal føle sig sikre når man træder ind i et tattoo studio, så spørg efter dette nye certifikat. Det er top knotch internationalt anerkendt som det første land i verden, med et så fint og verificeret kursus.

Vi står naturligvis til rådighed med mere information og man kan også læse på www.hygiejnekursusfortatovoerer.dk.

Forlængelse af påbudt lock down for tatovører

I fortsættelse af statsministerens pressemøde dd er alle tattoo studios i Danmark påbudt lukket indtil foreløbig 10 maj 2020. Vi beklager overfor alle vores kunder, samarbejdspartnere mfl, at vi i denne tid ikke er i stand til at holde “hjulene” kørende. Vi er i en stor krise, og fremfor os ligger endnu en lang periode, hvor vi ikke kan arbejde. Heldigvis er tattoo kunder meget loyale, og alle vil komme til, når krisen er overstået.

Vi håber på jeres forståelse. Alle studios tilbyder online konsultationer og forberedelser via mail og sms….

Vi ses på “den anden side” af denne skrækkelige Covid-19 krise.

Påbud om lukning af ALLE TATTOO STUDIOS I DANMARK

I aftes kl 19.00 meddelte Danmarks statsminister Mette Frederiksen, at en lang række virksomheder skulle lukke i dag kl 10.00. Det bliver en hård tid rent økonomisk tid vi går i møde efter et par år med store omvæltninger også finansielle i forbindelse med den nye tatovørlov.

Vi beder alle støtte op om de lokale tatovører, køb kunst, gavekort, bestil tatoveringer, som kan forberedes via mail og telefon indtil der bliver lukket op igen.

Branchen afventer lige nu Finansministeren og Økonomiministerens udmelding på pressemøde kl 12.00.

Nyt fra Styrelsen for patientsikkerhed 11.03.2020

Tak for din henvendelse og for jeres indsats i forhold til at forebygge spredning af Coronavirus.

Forholdende omkring håndtering af COVID-19 har ændret sig, herunder varetagelse af smitteopsporing. I bedes derfor orientere jeres medlemmer om at holde sig opdaterede på de relevante hjemmesider.

Yderligere information kan findes på http://www.sst.dk og http://www.coronasmitte.dk

Styrelsen for Patientsikkerhed forventer at alle efterlever de nye retningslinjer.

Med venlig hilsen

_____________________

Anne Marie Glennung 
Tilsynskonsulent, oversygeplejerske MHEd
Styrelsen for Patientsikkerhed / Danish Patient Safety Authority
Tilsyn og Rådgivning Øst

Islands Brygge 67

T+45 72 28 66 00

F +45 72 22 74 20
trost@stps.dk

Covid-19 virus

Covid-19 virus

Alle vores 756 UT’ere (medlemmer af DPUT) er løbende underrettet omkring udviklingen af coronasmitten.

Vi har siden 27.02.2020 opfordret alle tattoo studios til at tage et par ekstra forholdsregler i forbindelse med denne nye og ukendte virus. Som tatovør betragter man principielt alle kunder som bærere af de farligste og mest smitsomme sygdomme. Og man holder sin hygiejne og rengøring 100%. Denne nye virus som smitter gennem nys, host og spytpartikler gør, at vi skal være ekstra opmærksomme. Alle medlemmer er opfordret til at melde ud til vores klienter, at man om booker sine tider, hvis man har eller har været i kontakt med personer der udviser symptomer på Coronavirus. Også for de, der uden aftaler, laver “walk-in” i studios skal gøres opmærksomme på, hvordan man opfører sig i et kundeområde i et tattoo studio via posters på indgangsdøre. Vi har alle et ansvar. Og en tatovør, som sidder i tæt kontakt med sin kunde i lang tid, er ekstra udsat, og kan som smittebære både smitte andre kunder, andre kolleger og familien derhjemme. Vi har lavet en lang række anbefalinger til vore medlemmer, som heldigvis i forvejen har styr på hygiejnen. Det er en ny situation som vi håber, at vi alle tager ansvar for, og at kunder forstår, hvorfor vi er nødt til at være et nøk mere strikse i disse tider.

Vi får virkelig afprøvet vores hygiejneviden, og DPUT som Danmarks største organisation for tatovører og lærlinge, gør alt hvad vi kan for at ruste vores medlemmer i denne krisesituation.

Be Safe – Take Care – Take Responsibility 

Betænkning til Lov 695 og del omkring hygiejnekurser…

Betænkning til Lov 695 og del omkring hygiejnekurser…

Når et lovforslag bliver behandlet så er det sidste vi kan gøre, er at lave en betænkning til loven. I dag har jeg skrevet en betænkning til tatovørloven, som jeg mener er et eksempel på dårlig lovgivning. Vi har i DF arbejdet på en regulering af området og tatovørbranchen har arbejdet rigtig godt med og faktisk været forud for de ministre der har siddet. 
Min betænkning:

Betænkning L 88

Dansk folkeparti støtter forslaget, men må beklage at en ordning som vi ønskede allerede i 2009 har gennemgået så mange forskellige ændringer pga skiftende ministre, at man har besværliggjort det for mange af de tatovører som har gjort en rigtig stor indsats for at leve op til en sikkerhed og hygiejne som slet ikke var tilstede før vi gik ind i sagen.
Vi beklager at man i sin tid med forrige minister lovede at tage tatovørbranchen med i udformning af hygiejnekurserne da de i forvejen har givet kursus til et rigtig stort antal tatovører, men at nuværende minister ikke har sikret dette. Derfor ser vi nu en monopollignende tilstand i udformning af kurser med få mødedage så det vil være svært for den enkelte tatovør at få tilegnet sig kurset.
Samtidig er det dybt kritisk at man her i slutspurten for lovens ikrafttrædelse, kun udbyder få hygiejnekurser, som skal være taget før man kan tatovere lovligt. Hele denne sag er bevis på dårlig lovgivningsarbejde uden hensyntagen til de involverede.