Så sluttede høringsperioden for bekendtgørelse omkring obligatorisk hygiejnekursus for alle der vil tatovere (gennembryde hudbarrieren). Dette obligatoriske tiltag er kommet med i Tatovørloven af 08.06.2019 på baggrund af et ønske fra DPUT, som til dd har afholdt 12 hygiejnekurser med over 450 tatovører, lærlinge, ejere, partnere mfl. Vi ser frem til behandling af høringssvar og udformning af en ny bekendtgørelse. Et hygiejnekursus giver en sikkerhed for både kunder og de personer, der har valgt at arbejde i et tattoo studio. Vi har således også været høringspart i bekendtgørelse for kosmetiske tatoveringer, denne høringsfrist er ligeledes udløbet, og behandling af høringssvar må forventes at pågå. At kosmetologer der har valgt at udføre kosmetisk tatovering OGSÅ skal betragtes “tatovører”, idet de OGSÅ gennembryder huden, er også fra et ønske fra DPUT. Så der sker store forandringer på området. Nu forventer vi naturligvis, at antal af komplikationer falder, såfremt disse er forårsaget i professionelt regi. Såfremt tallene IKKE falder, må komplikationer anses for at komme fra hjemmetatovering, som det har været branchens ønske i årevis at få sat en stopper for. Så vi håber, at med alle de nye tiltag, at staten Danmark også vil være sit ansvar værdigt og få stoppet hjemmetatovering, da dette ofte foregår med billige og dårlige kits fra Kina, med beviseligt giftige tatoveringsfarver.