DPUT har foretræde for regionernes sundhedsudvalg, mandag, den 23. april 2018. Vi vil belyse baggrunden for DPUT’s ønske om, at inuittatovering (traditionel grøndlandsk tatovering) kan blive tilladt i Danmark, på inuitter af inuitter. På hele Vestkysten i Grønland er der ingen tattoo studios. Kun i Nuuk er der et tattoo studio. Men inuittatoveringer er en del af den grønlandske immaterielle kulturarv, og det er af største vigtighed, at dette bliver bevaret. I DPUT har vi en ægte Inuk, Maya Sialuk, som vil fortælle omkring selve traditionen, hvor det hovedsaglig er kvinder der får disse tatoveringer og 90% foretages på hænder og i ansigtet. På samme fod med Maori, Tribal mf tatoveringstraditioner, er det vigtigt, at denne kultur bevares. Og da mange inuit kommer til Danmark for at studere, ønsker vi naturligvis, at man også kan få en inuittatovering lavet under ordnede og hygiejniske forhold, som er hele essensen i at få en ny tatoverings- og registreringslov, nemlig at beskytte forbrugerne (og tatovørerne) i alle tatoveringshenseender.