Vi har overværet første behandlingen af den nye lov om registrering af tatoverings”steder”.

Vi har naturligvis indsendt en masse forslag med de relevante forklaringer og bemærkninger til 2. behandling. Vi har oprettet et borgerforslag, som afventer godkendendelse, omkring ophævning af forbud mod at tatovere på hænder og hals. Når der tales kosmetisk tatovering i ansigtet, så er det “alment anerkendt og accepteret”, og forbudt. Trods, at man ved, at loven fra 1966 siger, at man IKKE må tatovere hænder, hals og ansigt. Men med den nye lov, vil man undtage kosmetisk tatovering i ansigtet netop fordi det er alment anerkendt og accepteret… men det er også almindeligt anerkendt og accepteret hos forbrugerne med tatoveringer på fingre, hænder og hals…. og kunderne/forbrugerne ønsker at de kan få lavet deres tatoveringer på fingre, hals og hænder, hos deres egen tatovør, som de har tillid til, og som med den nye lov, skal højne kvalitet og hygiejne. I stedet, ved at fastholde et forbud, vil de igen tvinge klienterne til at tatovere sig hos sekunda-tatovører eller hjemmefuskere. Det kan vi ikke have. Så vi kæmper videre, og vi håber, at vores borgerforslag bliver godkendt og åbnet for underskrifter. Loven er som nævnt siden 1966, mange ting er sket siden. Vi vil endda gå med til, at man skal være minimum 25 år. Dvs man kan nå at få sin uddannelse, have et fast arbejde, og være mere moden til sin beslutning. Vi håber naturligvis på offentlighedens støtte i dette forslag. Forslaget er ene og alene for at sikre forbrugeren en tatovering under de hygiejniske forhold, som loven lægger op til.