Vi har siden 2014 deltaget i Dansk Standard arbejdet med at udarbejde en fælles EU-standard. Dette arbejde er nu “semi”-slut, og standarden er udsendt i høring i alle EU-landene. Vi arbejder naturligvis altid for at højne sikkerheden, hygiejnen og standarden hos alle danske tatovører. Vi arbejder også for at få gode forhold for tatovører, lærlinge, medarbejdere mfl. Tatoveringer er en af verdens ældste kunstarter og set i forhold til det store antal tatoveringer, der laves hver dag kloden over, er skaderne (som der desværre er nogle af) forholdsmæssigt få. Men vi skal gøre mere for at sikre forbrugerne og os selv mod eksisterende vira, infektioner, allergier og fremadrettet. Vi skal gå forrest i dette arbejde, og det er vores fornemmeste opgave at deltage i samarbejdet med myndigheder nationalt og internationalt. Vi er spændte på, hvordan EU-standarden bliver modtaget – og vi glæder os naturligvis over de begrænsninger og stramninger, vi har været medvirkende til, er blevet indført. Ingen kender branchen bedre end tatovørerne, så det er naturligt, at vi inddrages i alle former for udarbejdelser af regler for vores fag. Det giver det rette leje. Tatoveringer skal naturligvis udføres i hygiejniske omgivelser af et forberedt og uddannet personale. Vi skal IKKE sidde tildækkede, i operationsstuer, men i dertil indrettede lokaler, under ordnede forhold. For mere information står vi naturligvis til rådighed for forbrugere som myndigheder.