Til branchen overraskelse stod en offentlig person i går frem og viste med billede og video, at personen havde fået lavet en tatovering i privat regi. I årevis har branchen arbejdet på, at vores kunder, forbrugerne, skal have tatoveringer i sikre omgivelser. Med korrekt udstyr og under hygiejniske omgivelser, velindrettet til tatovering. Og ikke fordi vi, tatovørerne, er bange for at miste kunder, men fordi forbrugerne skal undgå infektioner, komplikationer, farlig tatoveringsfarve osv. Når der kommer komplikationer er det hele branchen det går ud over. Og det er ikke særlig logisk, at vi andre tager hygiejnekurser, højner vores og kundernes sikkerhed, har hygiejne som ypperste prioritet, og at man så som “rolle-model” ser stort på dette – og får en tatovering hjemme. Det er desværre ikke ulovligt at tatovere i hjemmet. Det har vi fået at vide i årevis. Der er ikke politisk flertal for at lovgive for, hvad man må og ikke må i sit eget hjem. Men det giver ingen mening, at bla Miljøstyrelsen går ud i deres kampagne “Think before you Ink” og siger, at man ikke skal tatovere sig, og at der så er en offentlig person, overplastrer alle medier med en video og billeder af sit “hjemme-studio”. Man kan desværre også konstatere, at “tatovøren”, som garanteret er en “rigtig” tatovør, idet man i lovens forstand er tatovør når man sætter sig og tatoverer, IKKE har været på hygiejnekursus. Udstyret er ikke korrekt beskyttet for krydskontaminering og et stykke køkkenrulle på et træbord er desværre heller ikke den korrrekte måde at udføre tatovering på. Tatovering er en kunstart, som KUN bør udføres af en professionel tatovør, under hygiejniske forhold og i et dertil indrettet lokale. Vi håber naturligvis for Manu Sareen, at han ikke får problemer med sin tatovering og ønsker god 50 års fødselsdag – trods alt…. !!!