Disse råd er samlet ind hos vores Uafhængige Tatovører:

1) Gå altid til en professionel tatovør i pænt og rent tattoo studio 

2) Bed om et gratis eftercheck 

3) Lyt til din tatovørs råd om efterbehandling 

4) Husk at beskytte din tatovering i sol/solarium 

5) Undlad at tatovere dig på ferien i tvivlsomme omgivelser 

6) Brug sociale medier og se billeder fra forskellige tatovører 

7) Find tatovør efter den stilart du ønsker 

8) Besøg Tattoo Konventions og bliv inspireret 

9) Pris og kvalitet hænger sammen. En billig tatovering, kan blive dyr, hvis den skal rettes 

10) Bliv aldrig tatoveret privat 

11) Husk at spise før du skal tatoveres 

12) Tag en sodavand med 

13) Stil spørgsmål ved første konsultation 

14) Planlæg din tatovering godt, sammen med tatovøren.  Placering, form mv.

15) Kig altid på flere end et studie, for at holde kvaliteten af arbejdet op mod hinanden.

16) Tjek altid hygiejnen på stedet, bla. ved at tage hen og se stedet.

17) Selvom en af dine venner har anbefalet stedet, skal du selv være kritisk og stille spørgsmål.

18) Insister ALDRIG på at få lavet den der fede tegning din bedste veninder, brugte et helt frikvarter på at tegne

19) Lyt til din tatovør mht design. De ved hvad de snakker om. Og JA det kan godt gå hen at blive lidt dyrere end du regnede med. 

Men det bliver du gladere for i længden

20) Book en tid til konsultation. Er tatovøren midt i en tatovering, er hans tanker 2 steder på én gang. Og hverken du, eller den anden kunde kan være tilfreds med det. 

21) Check på nettet hvad din tatovør laver, men husk at billeder er taknemmelige – det gælder både fotoet og den virkelige tattoo (dvs. at et dårligt foto af en god tattoo kan få dig til at ændre mening – og omvendt!)
22) Hvis du har mulighed for at se andre folks tatoveringer af den tatovør du tænker skal lave din, så er det bedre at se den i virkeligheden end på internettet – men husk at danne din egen mening; selvom din ven/veninde synes at de har fået verdens fedeste tattoo af verdens flinkeste tatovør, kan det godt være at du selv inderst inde ikke rigtig synes den er så “supercool” som din ven/veninde synes
23) Tag ned og snak med den/de tatovør(er) du har i tankerne; hvordan er dit førsthåndsindtryk? Hvis det ikke er godt, så prøv en anden
24) Hvordan er tatovøren eller den som du snakker med – er de engageret i din forespørgsel? Kommer de med forslag og evt. (konstruktiv) kritik? Husk at ikke alt kritik er negativ! En god tatovør har tatoveret i flere år og set rigtig mange tatoveringer: lyt til din tatovør, han/hun har højst sandsynligt mere forstand på tatoveringer end du har. Du begynder vel heller at fortælle din mekaniker hvordan han/hun skal skrue i din bil
25) Hvis du mener at din “kommende” tatovør er dyr, så husk at det ikke er gratis at drive en rigtig butik – ligesom priserne i Salling eller Magasin heller ikke er de billigste – du kan sikkert finde noget tilsvarende billigere andre steder men du får ikke samme service, knowhow og professionalisme til den samme pris, Tatovering er kropsudsmykning og et kunsthåndværk som er blevet givet videre igennem traditioner over hele verden igennem mange tusinde år
26) Bliv ikke skræmt af kampagner om hygiejne eller mangel på samme; man har tatoveret i mere end tusind år og antallet af mennesker der er døde eller har fået alvorlige komplikationer er latterlige små
27) Husk det gamle ordsprog: godt arbejde er som regel ikke billigt og billigt arbejde er som regel ikke billigt – dog er der ingen regler uden undtagelse og fordi man siger at man har været i lære hos en anden tatovør, er det ikke ensbetydende med at tatovør kan eller overhovedet har fattet noget af det han/hun påstår at have lært

28) Med mindre der er dødsfald eller akut opstået sygdom. Så meld afbud i GOD tid.