17.11.2015 Uafhængige Tatovørers stifter og talsperson Tatto-Liz har taget initiativ til en helt ny og revolutionerende model for at højne sikkerheden og hygiejnen hos Uafhængige Tatovører. Vi har sammen med firmaet Glad Consulting lavet en auditeringsmodel på samme niveau som landets hospitaler, læger, tandlæger og klinikker. Prototypen blev lavet med udgangspunkt i Tatto-Liz’s forretning i Fiolstræde. Og studiet blev godkendt med anerkendelse på hygiejne niveau 5 og 4, hvor det kræves at have hygiejneniveau 4 og 3 i den type “klinik”, som et tattoo studio er. Der er blevet brugt Dansk Standard Insta 800 og Dansk Standard 2451-10. De dygtige konsulenter lavede auditeringen og hermed også certificeringen samtidig med auditering på Hvidovre Hospital. Ordningen er præsenteret for alle sundhedsudvalgsmedlemmer fra partierne i folketinget. Også Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde har fået præsenteret både modellen samt det flotte resultat. Nu er modellen finpudset og i første omgang frivillig for Uafhængige Tatovører. Og næste runde af tattoo studios er under auditeringsforberedelserne. Vi håber med denne ordning at højne sikkerheden og kvaliteten for vores kunder og os selv. Vi skal føle os trygge og sikre, når vi skal tatoveres, og de der arbejder i tattoo studierne. En auditerings-/akkrediteringsmodeler i realiteten en slags “smiley-ordning” som man kender det fra fødevarebranchen. Auditeringsmodellen er foreslået indskrevet i en revurdering af gældende lov om tatovering. Og Uafhængige Tatovører ser gerne, at det bliver en tvungen ordning. Herved kan man træffe et mere sikkert valg, når man går ud og skal vælge tatovør….