Nyheder

Tilmeld dig nyhedsbrev i bunden af siden


Forlængelse af påbudt lock down for tatovører

I fortsættelse af statsministerens pressemøde dd er alle tattoo studios i Danmark påbudt lukket indtil foreløbig 10 maj 2020. Vi beklager overfor alle vores kunder, samarbejdspartnere mfl, at vi i denne tid ikke er i stand til at holde "hjulene" kørende. Vi er i en stor krise, og fremfor os ligger endnu en lang periode, hvor vi ikke kan arbejde. Heldigvis er tattoo kunder meget loyale, og alle vil komme til, når krisen er overstået.

Vi håber på jeres forståelse. Alle studios tilbyder online konsultationer og forberedelser via mail og sms....

Vi ses på "den anden side" af denne skrækkelige Covid-19 krise.


FRA DD 18.03.2020 - Påbud om lukning af ALLE TATTOO STUDIOS I DANMARK

I aftes kl 19.00 meddelte Danmarks statsminister Mette Frederiksen, at en lang række virksomheder skulle lukke i dag kl 10.00. Det bliver en hård tid rent økonomisk tid vi går i møde efter et par år med store omvæltninger også finansielle i forbindelse med den nye tatovørlov.

Vi beder alle støtte op om de lokale tatovører, køb kunst, gavekort, bestil tatoveringer, som kan forberedes via mail og telefon indtil der bliver lukket op igen.

Branchen afventer lige nu Finansministeren og Økonomiministerens udmelding på pressemøde kl 12.00.


Nyt fra Styrelsen for patientsikkerhed 11.03.2020

Tak for din henvendelse og for jeres indsats i forhold til at forebygge spredning af Coronavirus.

 

Forholdende omkring håndtering af COVID-19 har ændret sig, herunder varetagelse af smitteopsporing. I bedes derfor orientere jeres medlemmer om at holde sig opdaterede på de relevante hjemmesider.

 

Yderligere information kan findes på http://www.sst.dk og http://www.coronasmitte.dk

 

Styrelsen for Patientsikkerhed forventer at alle efterlever de nye retningslinjer.

 

Med venlig hilsen

_____________________

 

Anne Marie Glennung 
Tilsynskonsulent, oversygeplejerske MHEd
Styrelsen for Patientsikkerhed / Danish Patient Safety Authority
Tilsyn og Rådgivning Øst

Islands Brygge 67

T+45 72 28 66 00

F +45 72 22 74 20
trost@stps.dk

STPS_rgb


Covid-19 Virus

Alle vores 756 UT'ere (medlemmer af DPUT) er løbende underrettet omkring udviklingen af coronasmitten.

Vi har siden 27.02.2020 opfordret alle tattoo studios til at tage et par ekstra forholdsregler i forbindelse med denne nye og ukendte virus. Som tatovør betragter man principielt alle kunder som bærere af de farligste og mest smitsomme sygdomme. Og man holder sin hygiejne og rengøring 100%. Denne nye virus som smitter gennem nys, host og spytpartikler gør, at vi skal være ekstra opmærksomme. Alle medlemmer er opfordret til at melde ud til vores klienter, at man om booker sine tider, hvis man har eller har været i kontakt med personer der udviser symptomer på Coronavirus. Også for de, der uden aftaler, laver "walk-in" i studios skal gøres opmærksomme på, hvordan man opfører sig i et kundeområde i et tattoo studio via posters på indgangsdøre. Vi har alle et ansvar. Og en tatovør, som sidder i tæt kontakt med sin kunde i lang tid, er ekstra udsat, og kan som smittebære både smitte andre kunder, andre kolleger og familien derhjemme. Vi har lavet en lang række anbefalinger til vore medlemmer, som heldigvis i forvejen har styr på hygiejnen. Det er en ny situation som vi håber, at vi alle tager ansvar for, og at kunder forstår, hvorfor vi er nødt til at være et nøk mere strikse i disse tider.

Vi får virkelig afprøvet vores hygiejneviden, og DPUT som Danmarks største organisation for tatovører og lærlinge, gør alt hvad vi kan for at ruste vores medlemmer i denne krisesituation.

Be Safe - Take Care - Take Responsibility 


Betænkning til Lov 695 og del omkring hygiejnekurser...

Når et lovforslag bliver behandlet så er det sidste vi kan gøre, er at lave en betænkning til loven. I dag har jeg skrevet en betænkning til tatovørloven, som jeg mener er et eksempel på dårlig lovgivning. Vi har i DF arbejdet på en regulering af området og tatovørbranchen har arbejdet rigtig godt med og faktisk været forud for de ministre der har siddet. 
Min betænkning:

Betænkning L 88

Dansk folkeparti støtter forslaget, men må beklage at en ordning som vi ønskede allerede i 2009 har gennemgået så mange forskellige ændringer pga skiftende ministre, at man har besværliggjort det for mange af de tatovører som har gjort en rigtig stor indsats for at leve op til en sikkerhed og hygiejne som slet ikke var tilstede før vi gik ind i sagen.
Vi beklager at man i sin tid med forrige minister lovede at tage tatovørbranchen med i udformning af hygiejnekurserne da de i forvejen har givet kursus til et rigtig stort antal tatovører, men at nuværende minister ikke har sikret dette. Derfor ser vi nu en monopollignende tilstand i udformning af kurser med få mødedage så det vil være svært for den enkelte tatovør at få tilegnet sig kurset.
Samtidig er det dybt kritisk at man her i slutspurten for lovens ikrafttrædelse, kun udbyder få hygiejnekurser, som skal være taget før man kan tatovere lovligt. Hele denne sag er bevis på dårlig lovgivningsarbejde uden hensyntagen til de involverede.


Kommende hygiejnekurser i Danmark

Så kom der datoer på nye hygiejnekurser.

Vi i DPUT kom desværre IKKE med til forhandlingerne, til trods for at have gennemført 12 hygiejnekurser i Danmark. Så nu kræves det, at ALLE danske tatovører med et flot hygiejnekursus skal til den igen.

Det er en skandale, at vores nuværende sundhedsminister, trods løfte om at deltage. Ikke inviterede os med til forhandlingerne.

Det er stærkt utilfredsstillende, at Branchen IKKE bliver hørt, som lovet.

Når det er sagt, så skal vi alle på kursus inden den 01.07.2020. 

Man kan læse mere på www.hygiejnekursusfortatovører.dk


Hygiejnekurser i Danmark

04.12.2019

Så sluttede høringsperioden for bekendtgørelse omkring obligatorisk hygiejnekursus for alle der vil tatovere (gennembryde hudbarrieren). Dette obligatoriske tiltag er kommet med i Tatovørloven af 08.06.2019 på baggrund af et ønske fra DPUT, som til dd har afholdt 12 hygiejnekurser med over 450 tatovører, lærlinge, ejere, partnere mfl. Vi ser frem til behandling af høringssvar og udformning af en ny bekendtgørelse. Et hygiejnekursus giver en sikkerhed for både kunder og de personer, der har valgt at arbejde i et tattoo studio. Vi har således også været høringspart i bekendtgørelse for kosmetiske tatoveringer, denne høringsfrist er ligeledes udløbet, og behandling af høringssvar må forventes at pågå. At kosmetologer der har valgt at udføre kosmetisk tatovering OGSÅ skal betragtes "tatovører", idet de OGSÅ gennembryder huden, er også fra et ønske fra DPUT. Så der sker store forandringer på området. Nu forventer vi naturligvis, at antal af komplikationer falder, såfremt disse er forårsaget i professionelt regi. Såfremt tallene IKKE falder, må komplikationer anses for at komme fra hjemmetatovering, som det har været branchens ønske i årevis at få sat en stopper for. Så vi håber, at med alle de nye tiltag, at staten Danmark også vil være sit ansvar værdigt og få stoppet hjemmetatovering, da dette ofte foregår med billige og dårlige kits fra Kina, med beviseligt giftige tatoveringsfarver.

 


Tatovering som kunst - Kunst i tatovering

20.11.2019

Vi har dd modtaget meddelelse om, at to af vores top artister har fået anerkendt deres tatoveringer som kunst. Vi er meget stolte over det høje faglige niveau, der hersker i Danmark. Og at De Professionelle Uafhængige Tatovører har formået at samle tatovører i hele landet og tage tatoveringskunsten "next level".

Det er et kæmpe arbejde, men det hele værd. 


Est. 16.11.2019

Med et medlemstal på 715 er vi det største professionelle netværk i Danmark.

Vi har skabt store resultater i de første 7 år af DPUTs levetid, og vi fortsætter med vores hårde arbejde for at sikre både forbrugere og udøvere af tatoveringskunsten. For at højne hygiejne, skabe sammenhold og stabilitet. Samt fortsætte med det vi gør bedst, være kommunikative mellem myndigheder og branchen samt branchen imellem.


Hygiejnekursus og Lovkrav

Vi er inviteret til at deltage i forhandlingerne omkring indhold i hygiejnekursus, som blev skrevet ind i tatovørloven af 08.06.2018 som obligatorisk på foranledning af Uafhængige Tatovører i Danmark.

Vi deltager med vores ekspertise således, at tatovørloven også på dette område bliver tilpasset tattoo studios for forbrugernes og tatovørernes sikkerhed. Vi afholder hygiejnekurser 2 gange årligt, hvorfor vi sikrer, at alle er opdaterede med de nye lovkrav. Et gennemgået diplomkursus er starten på nye rutiner og vi står altid til rådighed for vores medlemmer med at få implementeret nye og sikre rutiner i forretningen.

Vi ser frem til at samarbejdet.


22.10.2019

Endnu to ud af vores 709 UT'ere er blevet momsfritaget og deres arbejde og arbejdsmetoder anerkendt som kunstnerisk virksomhed. UT er meget stolte over at have formået at involvere alt ligefra øverste minister ned gennem politiske som faglige udvalg, faglige foreninger, skats medarbejdere, revisorer og tatovørerne selv for at kunne forenkle den retfærdige og rimelige proces der skal til. Og for at honorere de krav der nu engang er stipuleret i momslovens §13.1.7 omkring kunstnerisk virksomhed.

Uden vores ekspertteam samt en stor mængde engagerede fagfolk og tatovørerne selv ville dette ikke kunne lykkes.

Vi ser frem til UT's 7 fødselsdag 16.11.2019 med en rigtig god fornemmelse om, at UT's arbejde er med til at gøre en kæmpe forskel for branchen og i sidste ende trygheden og sikkerheden for forbrugerne.


Sol & Sommer

Så godt som alle 694 UT'ere holder/har holdt sommerferie som resten af familien Danmark, det betyder IKKE at vi IKKE har lavet noget.

Vi har i vores arbejde med SKAT og vores fantastiske Ekspert-Team bestående af Skatteadvokat Eduardo Vistisen, Momsekspert og partner i Grant Thornton Dennis J. Larsen, Revisor Kristian Lydolph og Tatto-Liz, stifter af dette fantastiske netværk, og for første gang i Danmarkshistorien certificeret et helt tattoo studio. Dvs alle tatovører i selvsamme studio er nu officielt at betragte som kunstnere. Dette er sket i forlængelse af to nu afsluttede skattesager, hvor tatovørerne har fået et kæmpe, og urigtigt krav fra to forskellige skattekontorer. Disse sager er nu afsluttet, tatovørerne har fået slettet kravene og er nu også officielt at betragte som kunstnere. Vi fortsætter dette lange, seje og kostbare træk for at placere de talentfulde tatovører, der rettelig bør betegnes som kunstnere, artister (Tattoo Artists) med de fordele der tildeles denne kategori. Vi har sendt signaler ud fra top til bund, startende med forhenværende skatteminister Karsten Lorentzen, foretræde for Skatteudvalget, behandling i Momskontaktudvalget, FSR, FDR, Cereda mfl. Dette arbejde har været ressourcekrævende, men også meget vigtigt for at placere tatoveringsbranchen på sin rette hylde.

Vi arbejdet for et samlet tatoveringstrygt Danmark.


Stor succes

Stand nr. 129 på Art Nordic 2019 var "besat" af tatovørerne og kunstnerne Anders Gruz, Andreas Von Cotta, Martin Monnerup, Ruben Langsted Jordan, Thit Hansgaard  og Tatto-Liz.

https://www.youtube.com/watch?v=-aMU8Da62Bk

Vil du se mere fra vores herlige week-end, så kig med - et fantastisk indblik i kunstens verden, hvor vi interviewer den fantastiske powerkvinde og arrangør Laynett Wynch som står bag denne Skandinaviens største kunstudstilling.

Stand nr. 129 var ubetinget Art-Nordics mest besøgte stand og vores dygtige tatovører fik vist live-tatovering og live-maling på tætteste hold og spørge-iveren var stor....

Vi håber naturligvis på, at Laynett og Art-Nordic crew vil invitere os næste år. Vi havde en kunst-fest....Art Nordic 5 - 7 April 2019

De Professionelle Uafhængige Tatovører vil for første gang i Danmarkshistorien deltage i Skandinaviens største kunstmesse "Art Nordic". 5 tatovører vil lave live kunst i disse inspirerende og kreative omgivelser.

Vi glæder os meget til at bruge en weekend sammen med så mange andre fantastiske kunstnere.

 

Fredag den 5. april, kl. 14-19:

- Ruben Langsted (Death or Glory, København)

- Thit Hansgaard (Sinners Inc, Aarhus)

- Andreas von Cotta Schønberg (Custom Made Ink, København)

 

Lørdag den 6. april, kl. 10-17:

- Ruben Langsted (Death or Glory, København)

- Martin Monnerup (Selfmade, København)

- Andreas von Cotta Schønberg (Custom Made Ink, København)

 

Søndag den 7. april, kl. 10-17:

- Anders Grucz (Selfmade, København)

- Andreas von Cotta Schønberg (Custom Made Ink, København)

 

 

Læs mere om udstillingen på www.art-nordic.dk

Adresse: Lokomotivværkstedet, Otto Bussesvej 5A, 2450 SV


15.03.2019 Stormøde i Aarhus

For alle jyske tatovører vil der være stormøde i Dokk1, store mødesal. Omkring den nye tatovørlov og de verserende sager omkring momsfritagelse, og denne problematik iøvrigt.

Der er kapacitet til 250 personer, som vi naturligvis håber bliver brugt.

Information af Tatto-Liz og momsekspert Dennis J. Larsen, fa. Grant Thornton.

Herefter vil der være mulighed for spørgsmål og debat.

Tilmelding til Liz - via tattoliz@gmail.com, 40607755 (sms) 


07.02.2019

DPUT afholdt et stormøde i "Storms Pakhus", Odense for de fynske tatovører.

Der var information omkring DPUTs arbejde omkring den nye tatovør-lov og verserende uro omkring momsfritagelse. Der deltog ca 30 tatovører fra Fyn og Jylland. Der var opdatering fra firmaet Grant Thornton, København og god spørgerunde efterfølgende.

Mødet blev afholdt fra 10.00 - 12.00, konstruktivt, god stemning og gode spørgsmål.

 


Skatteminister Karsten Lauritzen

Den 25.01.2019 var Skatteministeren i hopla over at modtage dette flotte portræt, tegnet af UT'er Henriette Wilkendorf. Vi var indbudt til kaffemøde til en snak omkring Tatovørbranchens udfordringer, med rod i reglerne. Og det glæder os, at vi fik en god og hyggelig mulighed for at fortælle om dels DPUT i Danmark og om vores nye afdeling i Grønland. Ministeren fik også overrakt Martin Monnerups bog "Kunsten i Tatovering", der blev bladret ivrigt igennem.

Vi fik introduceret vores skatteteam og vores frustration omkring forskelsbehandling i forhold til andre kunstformer i Danmark.

Vi fik nogle gode råd med på vejen og havde en god oplevelse med en meget interesseret minister, der godt nok havde "hørt lidt om det rod" der er. Så vi er fortrøstningfulde og fortsætter det gode arbejde.


Stormøde hos Grant Thornton 23. marts 2019

I dag afholdt Tatovørernes brancheforeninger møde med Grant Thornton, revisionsfirma.

Formålet er en afklaring og iværksætning af faste rammer for tatovørers finansielle, momsretlige og skatteretlige forhold. Der er indledt forhandlinger i fortsættelse af reguleringen af branchen, og turen er nu kommet til Tatoveringskunstens berettigelse i Kunst Danmark.

Super spændende arbejde, som vi følger op på og mødes med Skatteminister Karsten Lauritzen fredag 25 ds.


Kaffemøde med Danmarks Kulturminister Mette Bock

12.12.2018 mødte Kulturminister Mette Bock en delegation af UT'ere: Martin Monnerup, Selfmade Tattoo, Ruben Jordan Langsted, Death or Glory, hans kunde Kenny og Tatto-Liz.

Vi havde en god snak omkring tatoveringskunsten i Danmark, den danske tattoo scene og for at høre ministerens syn på tatoveringer.

Det blev til et godt og positivt møde, hvor ministeren fortalte, at hun så mange forskellige tatoveringer på hendes ugentlige svømmeture i svømmehallen. Også de deltagende embedsmænd fra ministerens kontor havde en positiv holdning til tatoveringer. Mette Bock fortalte også, at hun anerkendte det store arbejde UT gør for både branchen og i forhold til samarbejdet med myndighederne.

Ministeren fik overrakt Martin Monnerups bog "Kunsten i Tatoveringen", udarbejdet efter møder og samtaler med en række udøvende kunstnere, og som beskriver og sammenligner tatoveringskunsten m bla andre kunstformer. Ministeren fortalte at vi bla kunne søge Statens Kunstfond om støtte, og at hun meget gerne støtter op omkring vores arbejde med at få udbredt og anerkendt tatovering som kunst.


Tatoveringskunsten

I disse dage har tatovørerne travlt som aldrig før. Den nye tatoveringslov som trådte i kraft 01.07.2018 er blevet til via et godt og konstruktivt samarbejde branchen og myndighederne imellem. Tatovørerne er virkelig opsatte på, at vi er klar til enten den nye vejledningsordning, som allerede er begyndt under Sikkerhedsstyrelsens kyndige vinger. Det er en kvalitetssikring og et stempel, som er blevet til på baggrund af Uafhængige Tatovørers egen certificeringsmodel fra 2013 med auditering og efterfølgende godkendelse. Eller den egentlig tilsynsordning, som træder i kraft 01.01.2020. 

Alle tatoveringssteder skal være registrerede ved årets udgang, herunder skal alle tatovører, der er tilknyttet "tatoveringsstedet" også være registrerede. Det er et godt værktøj, så vi kan følge med, hvordan branchen bevæger sig. Så der er gang i den. Vi i UT arbejder også hele tiden for alle vores 592 medlemmer, for branchens anseelse og omdømme.....

OG vi arbejder også for at få selve tatoveringskunsten placeret, hvor den hører hjemme. Det har naturligvis affødt en del spørgsmål; Hvad er kunst? Hvornår er noget kunst? Hvem bestemmer, hvad kunst er? Hvad og hvordan opfatter vi kunst?

En rimelig vigtig diskussion, som UT vil prøve at sætte gang i. Hold øje med siden her, og giv os endelig feed back.... UT er et videns- og informationsnetværk for at højne kommunikationen, og det har indtil nu vist sig at være et vigtigt sted at samles.

Vi er stolte af at være på banen konstant, for også at højne kvaliteten og anseelsen for og af vores fag...


Miljøstyrelsens nyeste kampagne


HJERTELIG TILLYKKE -

16.11.2012 blev non-profit netværket "De Professionelle Uafhængige Tatovører" i Danmark stiftet.

Vi var en gruppe tatovører - Uafhængige af hinanden - med fælles front, der syntes der manglede et kommunikationsled mellem myndighederne, politikerne, tatovørerne og tatovørerne imellem.

Og det må siges, at UT (i daglig tale) er blevet en stor succes. Vi er toneangivende, vi er høringsparter men frem for alt kollegiale og opmærksomme på, at vi skal højne sikkerheden og hygiejnen i vores studios.

Vi går forrest med innovative forslag for alle Danmarks tatovører, lærlinge, medhjælpere og ejere af tattoo studios, og vi er meget obs på nødvendigheden af udvekslingen af erfaringer. Vi kan ikke nødvendigvis alle være verdensmestre til at tatovere, men vi kan gøre vores bedste. Og ved at have et så stort netværk (dd 591 medlemmer) kan vi trække på hinandens erfaringer. Det er super gavnligt. Og vi er stolte over, at "UT" har vokset sig så stort.

Men vi skal ikke hvile på laurbærrene. Vi skal hele tiden arbejde for at UT skal nå ud til alle, der arbejder med tatovering i professionelt regi, i Danmark. Vi skal skabe og udvikle.

UT har senest været høringspart i

1) Dokument fra Statens Serums Institut (høring i September 2017)

2) Dokument fra Styrelsen for Patientsikkerhed omkring laserbehandling af tatoveringer (Oktober)

3) Dokument omkring EU-standard om Tatovering og Services (November)

4) Dokument omkring ny lov for tatovering i Danmark (December)

Tak for interessen. På UT's vegne. Tatto-Liz.


Kunsten i Tatovering

I forbindelse med vores arbejde og udbredelsen af forståelsen for tatoveringskunsten har vores UT'er Martin Monnerup fra Selfmade Tattoo, Frederiksberg skrevet en debatbog. Vi har fornøjelse af at kunne overbringe denne bog til Kulturministeren på et møde i Kulturministeriet 12.12.2018. Vi glæder os til at få gang i debatten.

Bogen er endvidere blevet overrakt til direktør for Statens Museum for Kunst, hvor Monne og nogle af hans kolleger deltog i "Human Rights" eventet 06.11.2018.Kunsten i Tatovering

Bogen kan rekvireres hos Martin Monnerup, martinmonne@hotmail.com. Er du museumsdirektør, kunstekspert, kunstinteresseret, kunststuderende eller andet, så skriv endelig. Et must-have i alle biblioteker.

 


Vores 11. hygiejnekursus

var en kæmpe succes. Det første hygiejnekursus efter den nye tatovørlov 695 trådte i kraft 01.07.2018.

62 fantastisk, engagerede tatovører, lærlinge og indehavere havde en fantastisk, lærerig dag under TPE (Tattoo and Piercing Education Scandinavia)'s kyndige vinger.

Det blev til en komprimeret dag fra kl 10 - 19 med basis I og basis II hygiejne, førstehjælpe, tatoveringshistorie og meget, meget mere.

Også en kort opdatering om status i dag med den politiske situation blev det til.

Tak til alle deltagere. Husk at i kan gå ind og se alle vores UT'ere, som allerede nu HAR gennemgået hygiejnekursus via UT og TPE.


Foretræde for Skatteudvalget

Vi vil den 11.10.2018 foretræde for Skatteudvalget for at få  startet en god dialog. Vi ser det som en positiv tilgang, at medlemmerne i DPUT er i fuld gang med at indordne sig under den nye tatoveringslov. Men også omkring skatte- og momsforhold har der været mangelfuld, eller rettere ingen kommunikation. Det vil DPUT lave om på. Super spændende.


28.10.2018 Uafhængige Tatovørers 11. Hygiejnekursus

Som sædvanlig afholder De Professionelle Uafhængige Tatovører hygiejnekursus. 2 gange årligt. Med indhold, kompendium og diplom som til enhver tid indeholder krav fra gældende lovgivning. Det er også en glæde, at UT fik dette obligatoriske hygiejnekursus indført i den nye tatoveringslov af 01.07.2018.

Vi har allerede fuldt hold, og glæder os til at være med til at gøre en forskel. Give tatovørerne, deres lærlinge og medhjælpere værktøjer, redskaber og ny viden, således at de kan højne i deres rutiner for hygiejnen og sikkerheden både for kunderne, men også de, der har deres faste gang i et professionelt tattoo studio.


Pr 01.07.2018

...træder den nye lov om registrering af tatovører i kraft. Vi er meget stolte over at have være en værdifuld medspiller i tilblivelsen af denne lov. Siden 2002 har tatovørerne i Danmark efterlyst regler for området. Omend vi havde flere krav, idéer og forslag, så er vi tilfredse med loven, som den ser ud. Og takker naturligvis vores politikere og embedsmænd for samarbejdet. Det skal nok blive en succes.


Den Nye Lov for Tatovører

De Professionelle Uafhængige Tatovører er en aktiv medspiller og høringspart indenfor de nye tiltag for vores branche. Blandt andet har vi foreslået, at alle tatovører i Danmark, ved registrering, SKAL have gennemført et hygiejnekursus af mindst 6 timers varighed. Vi har afholdt 10 hygiejnekurser, og næste er 28.10.2018. Vi afholder 2 kurser om året.

 

Herudover har vi foreslået et introduktions/vejledningsbesøg, hvilket også er blevet et tilbud allerede fra 01.01.2019, inden registreringsordningen er lovpligtig fra 01.01.2020. Således kan man for 1200 kr få et besøg af Sikkerhedsstyrelsens medarbejdere, der kan vejlede og rådgive om indretning af tattoo studios, opbevaring af farver, korrekt hygiejne mm.

 

Vi takker vores Sundhedsminister, alle sundhedsordførere i folketinget, og ikke mindst, eller især formand for Sundheds- og Ældreudvalget Liselott Blixt for at lytte til branchens eksperter, os tatovører, og tage godt i mod os på møder, vores høringssvar mm.

 

Vi glæder os over at års, ja næsten 2 årtiers arbejde er ved at være fuldført, så vi kan koncentrere os til det, vi er allerbedst til, nemlig at tatovere alle vores dejlige og loyale kunder.


Nye høringer for tatoveringsbranchen

04.06.2018

Vi arbejder i disse dage på vores høringssvar - dels omkring registrering af hver enkelt tatovør, som vi har ønsket helt fra starten af (siden 2008) og dels omkring de infektionshygiejniske retningslinjer, samt indhold af det materiale, vi skal uddele til vores kunder. Meget spændende arbejde. Deadline 21. juni 2018. Det er dog dd sidste arbejdsdag for folketinget - så Uafhængige Tatovører i Danmark har bedt om udsættelse af lovens ikrafttrædelse pr 01.07.2018 indtil 01.12.2018. Det er ikke professionelt at lave ikrafttrædelsesdatoer, når vigtige elementer er i høring.


Tatovørloven og forhandlingerne...

De Professionelle Uafhængige Tatovører læser med stor interesse formand for Sundheds- og Ældreudvalget Liselott Blixt's artikel i Altinget.dk i dag angående tatovørerne.

Vi i DPUT har foreslået en del ændringer til lovteksten, ligesom vi også gjorde det til tidligere regering, uden at dette dog blev en del af den tidligere lov om frivillig registrering. Vi i DPUT har også veldokumenteret, hvorfor vi blandt andet mener, at alle tatovører skal være registreret. Og hvorfor vi mener, at alle tatovører, lærlinge, medhjælpere mfl, som dagligt opholder sig i et professionelt tattoo studio (i loven betegnet: "tatoveringssted") bør have et hygiejnekursus af en varighed på minimum 6 timer. Vi er typisk et "nomade"-folk, der rejser verden rundt, for at dygtiggøre os, lære nye teknikker, få ny inspiration og deltage i seminarer mv. Med lovforslaget, som siger, at det kun er "tatoveringsstedet", der skal registreres, har man intet overblik over branchen. Man har ingen værktøjer og statistikker til at se, hvor branchen bevæger sig hen. Ingen har pt noget tal på, hvor mange tattoo studios, der findes i Danmark. Ej heller hvor mange tatovører eller lærlinge der er. Ved at have en registrering, en licens, et certifikat på hver enkelt, har man mere overskuelighed. At tatovørerne også gerne vil have et registreringsbevis, en licens eller et certifikat, er ganske naturligt, da vi gerne vil have et bevis for, at vi er professionelle. 

Tidligere har myndighederne udtalt, at da vi "ikke" er uddannede, kan vi heller ikke få et sådant bevis. Men mange af os har arbejdet med tatoveringer i årevis. Og vores måde at uddanne os på, er som den gamle traditionelle mesterlære. Vi lærer af en eller flere andre. Indrømmet, vi har ikke noget grundkursus på et teknisk skole eller andet "nymodens". Vi har de gamle traditioner. Men mener, at bla det hygiejnekursus som vi tilbyder alle de, der arbejder professionelt med tatovering, lige fra rengøringspersonalet til indehaver, er et skridt i den rigtige retning. Når loven er på plads, vil DPUT arbejde videre på vores deciderede "tatovør-prøve", hvor tatovørerne kan melde deres lærlinge til "eksamen", for ad den vej, have et bevis på deres kunnen.

Indtil da, er vi fornem samarbejdspartner med myndighederne, og det vil glæde os, at vi, som eksperter for tatovør-branchen, får så meget opbakning til de forslag vi kommer med i vores høringssvar. Vi glæder os til, at loven bliver vedtaget, så vi kan få arbejdsro.

Mvh Tatto-Liz, stifter og talsperson af DPUT


Inuittatoveringer i Sundhedsudvalget

DPUT har foretræde for regionernes sundhedsudvalg, mandag, den 23. april 2018. Vi vil belyse baggrunden for DPUT's ønske om, at inuittatovering (traditionel grøndlandsk tatovering) kan blive tilladt i Danmark, på inuitter af inuitter. På hele Vestkysten i Grønland er der ingen tattoo studios. Kun i Nuuk er der et tattoo studio. Men inuittatoveringer er en del af den grønlandske immaterielle kulturarv, og det er af største vigtighed, at dette bliver bevaret. I DPUT har vi en ægte Inuk, Maya Sialuk, som vil fortælle omkring selve traditionen, hvor det hovedsaglig er kvinder der får disse tatoveringer og 90% foretages på hænder og i ansigtet. På samme fod med Maori, Tribal mf tatoveringstraditioner, er det vigtigt, at denne kultur bevares. Og da mange inuit kommer til Danmark for at studere, ønsker vi naturligvis, at man også kan få en inuittatovering lavet under ordnede og hygiejniske forhold, som er hele essensen i at få en ny tatoverings- og registreringslov, nemlig at beskytte forbrugerne (og tatovørerne) i alle tatoveringshenseender.


Sikkerhedsstyrelsen omkring registreringsordningen

I forbindelse med den nye lov, har DPUT haft en delegation til møde i Sikkerhedsstyrelsen, som er under Styrelsen for Patientsikkerhed. 10.04.2018 var Jens Wind-Hasager og Tatto-Liz til møde i Sikkerhedsstyrelsen, Esbjerg til et pow-wow, omkring tatovørloven og registreringsordningen. Der kom mange gode og konstruktive informationer. Og branchen er glade for at være med i arbejdet. Det er en forudsætning for en god og gennemarbejdet registreringsordning og lov, at vi er en stor del af arbejdet.

Næste skridt på vejen er, at bekendtgørelsen om registreringsordningen kommer i høring. Vi afventer Sundhedsministeriets udmelding - Vi hører, at 2. behandling pt er udsat. 


Mens vi venter på 2. behandling

De Professionelle Uafhængige Tatovører, som Danmarks største professionelle netværk af tatovører, har fremsat en del forslag i vores høringssvar til L134 Lov om registrering af tatoveringssteder. Loven er under udarbejdelse for at højne sikkerheden for vores kunder, og for tatovørerne selv. Vi har et godt og konstruktivt samarbejde med myndighederne, og vi er sikre på, at loven, når den er færdigudarbejdet, vil give et godt værktøj (bla oversigt over antal af Danske Tattoo Studios) til vores fremtidige arbejde. Det giver en ekstra udgift for tatovørerne, at vi nu skal til at betale et registreringsgebyr, som bla grundet vores forhandlinger, er blevet væsentlig nedsat. Fra ca. 6.400 kr til 5.776 kr. Og vi ønsker, at gebyret bliver endnu lavere, på lige fod med andre brancher med tilsyns- og registreringspligt. Såfremt der er nogle spørgsmål, så ret gerne henvendelse til stifter og talsperson Liz Kierstein (Tatto-Liz). Vi er et non-profit netværk til for at fremme kommunikationen og informationen mellem tatovørerne imellem og mellem myndigheder og branchen.


Tatovørloven

Vi har overværet 1ste behandlingen af den nye lov om registrering af tatoverings"steder".

Vi har naturligvis indsendt en masse forslag med de relevante forklaringer og bemærkninger til 2. behandling. Vi har oprettet et borgerforslag, som afventer godkendendelse, omkring ophævning af forbud mod at tatovere på hænder og hals. Når der tales kosmetisk tatovering i ansigtet, så er det "alment anerkendt og accepteret", og forbudt. Trods, at man ved, at loven fra 1966 siger, at man IKKE må tatovere hænder, hals og ansigt. Men med den nye lov, vil man undtage kosmetisk tatovering i ansigtet netop fordi det er alment anerkendt og accepteret... men det er også almindeligt anerkendt og accepteret hos forbrugerne med tatoveringer på fingre, hænder og hals.... og kunderne/forbrugerne ønsker at de kan få lavet deres tatoveringer på fingre, hals og hænder, hos deres egen tatovør, som de har tillid til, og som med den nye lov, skal højne kvalitet og hygiejne. I stedet, ved at fastholde et forbud, vil de igen tvinge klienterne til at tatovere sig hos sekunda-tatovører eller hjemmefuskere. Det kan vi ikke have. Så vi kæmper videre, og vi håber, at vores borgerforslag bliver godkendt og åbnet for underskrifter. Loven er som nævnt siden 1966, mange ting er sket siden. Vi vil endda gå med til, at man skal være minimum 25 år. Dvs man kan nå at få sin uddannelse, have et fast arbejde, og være mere moden til sin beslutning. Vi håber naturligvis på offentlighedens støtte i dette forslag. Forslaget er ene og alene for at sikre forbrugeren en tatovering under de hygiejniske forhold, som loven lægger op til.


Den Nye Danske Tatovør-Lov

Så bliver den nye danske tatovør-lov 1ste behandlet i Folketinget Torsdag, den 08.02.2018. Vi vil være til stede på tilskuerrækkerne. Vi har været en vigtig aktør i tilblivelsen af dokumentet, og ser frem til samarbejdet omkring de områder, der endnu ikke er færdiglavede. Det er vigtigt, for en lovs succes, at der er samspil mellem branche og myndigheder. Vi kan med glæde konstatere, at der er lyttet og indskrevet mange af "UT"'s forslag og kommentarer.


Uafhængige Tatovørers 10. Hygiejnekursus

Afholdes som altid i pragtfulde "Lysthuset" (Kulturhuset), Islands Brygge 18, 2300 København S

Vi samles den 8. april 2018 til en herlig og lærerig dag i gode kollegers selskab. Det er et heldagskursus med diplom.

Alle danske professionelle tatovører, lærlinge, medhjælpere og indehavere er velkomne. Man skal blot gå på facebook og søge optagelse i "Uafhængige Tatovører" Lukket gruppe.

Hvis du er kunde, så spørg DIN tatovør om han/hun er medlem af De Professionelle Uafhængige Tatovører, og om han/hun har gennemført hygiejnekursus - ellers fortæl endelig om De Professionelle Uafhængige Tatovører, sammen står vi stærkere.....


Uafhængige Tatovørers 9. Hygiejnekursus - Søndag, den 15.10.2017

Et fantastisk hold Uafhængige Tatovører og Lærlinge....

Lærerig, informativ og kollegial dag på Islands Brygge.


Høring omkring udkast til ny lov

Midt i alle andre høringer, har vi også modtaget udkast til ny lov for registrering af tatovører.

Tatovørbranchen er hot som aldrig før - Vi må tage det hele fra en ende, og glæder os over, at vi har fået en sundhedsminister, der gerne lytter til branchen.


Høring omkring Tatovering

Vi har siden 2014 deltaget i Dansk Standard arbejdet med at udarbejde en fælles EU-standard. Dette arbejde er nu "semi"-slut, og standarden er udsendt i høring i alle EU-landene. Vi arbejder naturligvis altid for at højne sikkerheden, hygiejnen og standarden hos alle danske tatovører. Vi arbejder også for at få gode forhold for tatovører, lærlinge, medarbejdere mfl. Tatoveringer er en af verdens ældste kunstarter og set i forhold til det store antal tatoveringer, der laves hver dag kloden over, er skaderne (som der desværre er nogle af) forholdsmæssigt få. Men vi skal gøre mere for at sikre forbrugerne og os selv mod eksisterende vira, infektioner, allergier og fremadrettet. Vi skal gå forrest i dette arbejde, og det er vores fornemmeste opgave at deltage i samarbejdet med myndigheder nationalt og internationalt. Vi er spændte på, hvordan EU-standarden bliver modtaget - og vi glæder os naturligvis over de begrænsninger og stramninger, vi har været medvirkende til, er blevet indført. Ingen kender branchen bedre end tatovørerne, så det er naturligt, at vi inddrages i alle former for udarbejdelser af regler for vores fag. Det giver det rette leje. Tatoveringer skal naturligvis udføres i hygiejniske omgivelser af et forberedt og uddannet personale. Vi skal IKKE sidde tildækkede, i operationsstuer, men i dertil indrettede lokaler, under ordnede forhold. For mere information står vi naturligvis til rådighed for forbrugere som myndigheder.


Vores 9. Hygiejnekursus 15.10.2017

Vi afholder vores 9. hygiejnekursus for Uafhængige Tatovører i "Lysthuset", Islands Brygge.

Vi har Basis I og Basis II som indeholder alt lige fra Historie, til Shop flow, til handling af farver samt førstehjælp, håndhygiejne, desinfektion mm

Vi arbejder for et fælles tatoverings Danmark og for at højne hygiejneniveauet i alle danske tattoo studios.

Vi er et non-profit netværk, der udelukkende arbejder frivilligt, idet vi gerne vil sikre både vores kunder og os selv i hygiejniske tattoo studios.

Spørg gerne DIN tatovør om han/hun har hørt om os, og om han/hun har et hygiejnekursus. Det er vigtigt, lærerigt og interessant at gennemføre kursus i dejlige kollegers selskab.


TATTO-KONVENTION 2017

Vi inviterer hermed alle tattoo fans til kæmpe fest, konvention med over 80 top artister fra hele verden.

Der vil være live tatovering, tag dit design med og få en snak med de forskellige kunstnere. Der vil være bands, optræden, flotte pin-up piger, spektakulære gøglere, stande med tøj, smykker med mere - sågar et Tattoo Museum.

Kig forbi Event-byen, Hvidkildevej 64, 2400 København NV til en herlig, farverig week-end.

UT stifter og Talsperson Tatto-Liz vil være at finde - kom og få en snak om de kommende nye EU-forslag, Danske forslag mm...... Og nyd al den flotte kunst bliver tatoveret i løbet af week-enden.


17.05.2017

Til branchen overraskelse stod en offentlig person i går frem og viste med billede og video, at personen havde fået lavet en tatovering i privat regi. I årevis har branchen arbejdet på, at vores kunder, forbrugerne, skal have tatoveringer i sikre omgivelser. Med korrekt udstyr og under hygiejniske omgivelser, velindrettet til tatovering. Og ikke fordi vi, tatovørerne, er bange for at miste kunder, men fordi forbrugerne skal undgå infektioner, komplikationer, farlig tatoveringsfarve osv. Når der kommer komplikationer er det hele branchen det går ud over. Og det er ikke særlig logisk, at vi andre tager hygiejnekurser, højner vores og kundernes sikkerhed, har hygiejne som ypperste prioritet, og at man så som "rolle-model" ser stort på dette - og får en tatovering hjemme. Det er desværre ikke ulovligt at tatovere i hjemmet. Det har vi fået at vide i årevis. Der er ikke politisk flertal for at lovgive for, hvad man må og ikke må i sit eget hjem. Men det giver ingen mening, at bla Miljøstyrelsen går ud i deres kampagne "Think before you Ink" og siger, at man ikke skal tatovere sig, og at der så er en offentlig person, overplastrer alle medier med en video og billeder af sit "hjemme-studio". Man kan desværre også konstatere, at "tatovøren", som garanteret er en "rigtig" tatovør, idet man i lovens forstand er tatovør når man sætter sig og tatoverer, IKKE har været på hygiejnekursus. Udstyret er ikke korrekt beskyttet for krydskontaminering og et stykke køkkenrulle på et træbord er desværre heller ikke den korrrekte måde at udføre tatovering på. Tatovering er en kunstart, som KUN bør udføres af en professionel tatovør, under hygiejniske forhold og i et dertil indrettet lokale. Vi håber naturligvis for Manu Sareen, at han ikke får problemer med sin tatovering og ønsker god 50 års fødselsdag - trods alt.... !!!


11.05.2017

Martin Monnerup og undertegnede var inviteret til møde med vores Justitsminister Søren Pape Poulsen til en snak omkring afpresnins af tatovører i Danmark. Vores branche står overfor store udfordringer og optimeringer indenfor det næste stykke tid. Det vil koste tid og penge, og tatovørerne skal bruge arbejdsro og tryghed for at kunne opfylde de krav, der vil blive stillet til os. Vi har derfor ikke mulighed for at skulle betale for beskyttelse og lignende. Justitsministeren har taget det som højeste prioritet at komme dette "uvæsen" til livs. Og vi er glade for at modtage forslag og strategi for fremtiden. Dejligt med en politiker "i øjenhøjde", der rent faktisk lytter til branchen.


Brev til Miljø- & Fødevareudvalgets medlemmer af 04.05.2017

Vi skriver på vegne af De Professionelle Uafhængige Tatovører, Danmarks største non-profit netværk af tatovører, lærlinge, medhjælpere mfl (www.dput.dk af 2013). Pt med over 400 medlemmer.

 

I forbindelse med B-107 Giftstoffer i Tatoveringsfarve - 1.ste behandling den 18.05.2017 så gør vi opmærksom på, at bekendtgørelsen fra 2013 omkring farverne er af vores eksperter, heriblandt Ole Olsen fra firmaet Medico Kemiske Laboratorium, Vedbæk, blev  vurderet som uigennemførlig/uladesiggørlig.

 

Da bekendtgørelsen i første gang kom i høring var der en del korrespondance herom.

 

Vi gør også opmærksom på, at Danmark som et lille land med estimeret 800 - 1000 tatovører, har ingen eller megen lille indflydelse på de store farveproducenter, hovedsaglig beliggende USA fsv angår de tatoveringsfarver der anvendes mest i Danmark: Dynamic, Eternal og Intenze. Disse farver er grundet deres store salgstal også de produkter, der er mest kopieret af lyssky pengemænd hovedsaglig i Kina.

 

Branchen står stærkere sammen med de andre EU-lande, fordi vi alle ønsker de bedste og mest sikre farver. Og der arbejdes meget med den nye farvebekendtgørelse i fælles regi, hvor der også fra producenternes vegne er tilsagn om, at man fsv det er muligt, vil opfylde de rimelige krav, der stilles til produktionen, sterilitet, flaskeudformning, lukkeanordning, etikettering, opbevaring og håndtering.

Indtil nu, så opfylder ihvertfald Eternal og Intenze kravene fsv angår etiketterne. 

 

Ligeledes er ejer af Eternal, Terry Welker og ejer af Intenze, Mario Barth medlemmer af ESTP European Society of Tattoo & Pigment Research, hvor vi også er stiftende medlemmer (since 2013). Og de vil naturligvis forsøge at møde EU-kravene, da begge d'herrer er tatovører gennem de sidste næsten 40 år.

 

Såfremt man ønsker at lave en national regulering, der i stil med Spanien, gør arbejdsforholdene umulige for tatovørerne, er man deltagende i at lave en grå-zone, som ikke gavner hverken autoriteter, tatovører eller kunder.

 

Vi vil derfor stå meget dårligt i internationalt selskab, såfremt I stemmer for det beslutningsforslag fra Enhedslisten om at pålægge regeringen at lade bekendtgørelsen træde i kraft. Og vi gør opmærksom på, at bekendtgørelsen BLEV sendt til EU for godkendelse, hvilket som bekendt ikke skete. 

 

På det tidspunkt henledte vi også på, at man i høringen IKKE havde hørt nogle farveproducenter, ene og alene fordi bekendtgørelsen blev udsendt til en række høringsparter i Danmark. Og der er som bekendt ingen producenter af tatoveringsfarve i Danmark. 

 

Der blev fejlagtigt oplyst, at bekendtgørelsen VAR udsendt til producenterne, hvilket vi ikke kan tilslutte os, ene og alene fordi bekendtgørelsen var udfærdiget på dansk, og ikke blev oversat til engelsk, før den blev sendt til EU-rådet.

 

Vi henstiller derfor til alle udvalgsmedlemmer om at tage denne henstilling til efterretning og stemme nej til forslaget.

 

Vi har gennem 3 år deltaget i et EU-arbejde omkring hygiejnestandarden, og sammen med de andre EU-lande ønsker vi en homogen standard på området både fsv angår hygiejne og farverne.

 

Vi vil meget gerne henstille til, at vi får arbejdsro, og når til nogle gode forordninger og regler for branchen. Herudover kan tatovørerne ikke stilles til ansvar fsv angår indhold i flaskerne, værdier og mindstekrav, idet vi bør kunne stole på 

 

1) producenter 2) importører 3) forhandlere.

 

Fra branchens side har vi ligeledes arbejdet hårdt på at optimere hygiejne bla ved, at der er afholdt 11 hygiejnekurser a 8 timers varighed. Og det 12. bliver afholdt i September 2017. Her bliver tatovørerne også og især undervist omkring farver, læsning af etiketter og opbevaring.

 

Derfor kommer dette forslag meget bag på os, især fordi vi gennem de sidste 2 år har arbejdet tæt sammen med både Miljø- og Sundhedsstyrelsen + Styrelsen for Patientsikkerhed for gode tiltag for branchen. Det er/var vores klare overbevisning, at bekendtgørelsen var lagt død både fra Miljøstyrelsens og EU-side og alle enheder har fortsat arbejdet i fællesmøder mm. Og at der er lavet nye og gode tiltag sammen med myndighederne.

 

Vi stiller os derfor komplet uforstående overfor, at de 5 medlemmer fra Enhedslisten bringer den til afstemning. Vi ser gerne, at vores branche ikke sættes til genstand for politiske arrangementer og spin.

 

Vi står gerne til jeres disposition med yderligere oplysninger.

På De Professionelle Uafhængige Tatovørers vegne

 

Med venlig hilsen 

Lis Kierstein, stifter og talsperson

De glade kursister fra vores 8. hygiejnekursus 19.03.2017

55 glade og ihærdige tatovører, lærlinge og managers fra hele Danmark gennemgik Basis I og Basis II kursus. En fortræffelig og lærerig dag for alle.

 


Hygiejnekursus i

19. marts 2017 afholder De Professionelle Uafhængige Tatovører vores 8. hygiejnekursus. Det er et all round diplom kursus med kompendium incl. førstehjælp. Vi har en gruppe af 60 tatovører, lærlinge, medhjælpere som deltager i dette lærerige kursus. Vores instruktører er fra Tattoo and Piercing Education Scandinavia, der bla også underviser de svenske myndigheder i sterilteknikker og meget, meget mere. Vi glæder os til en dejlig dag i gode kollegers selskab.


Vores fulde opbakning

til vores kolleger og medlemmer af vores netværk omkring den afpresning der foregår hos tatovører i Odense.

Vi arbejder hårdt for at højne standarden og sikkerheden indenfor den danske tatovørbranche, og vi er nødt til også at forholde os til vores retssikkerhed. Vi takker Odenses borgmester og politi for at tage hånd om vores kolleger, og håber, at kunderne også vil støtte op om deres tatovører, ved at komme til aftaler og ikke lade sig forskrække.

Vi har dd rettet henvendelse til Justitsminister Søren Pape Poulsen, formand for Retsudvalget Peter Skaarup samt alle medlemmer af Retsudvalget for at bede om, at man øjeblikkelig tager aktion mod og giver besked til landets politikredse om at modtage anmeldelser.


Registrering af medlemmer

Vi er i gang med det store opdateringsarbejde, registrering af alle vores Uafhængige Tatovører, lærlinge, medhjælpere, ejere og andet fagfolk med interesse for vores branche.

Og ja, i netværket bruger vi også vores andre netværk, til at få hjælpe til opgaver mm. Derfor kan man godt f eks være kommunikationsmedarbejder, for det har vi nogle gange brug for. Ligesom vi har journalister, folketingsmedlemmer mfl som hjælper til i vores arbejde.

Da Uafhængige Tatovører er et non-profit og nutidigt netværk kan vi godt være sammensat - og det er vi - på en anden måde end gammeldags "foreninger" med en bestyrelse, vedtægter, generalforsamlinger, kontingenter - for det er gratis at være med, og alle er lige her hos os. Alle bliver hørt, og ja, vi er på facebook, fordi det er gratis - og fordi ALLE vist er på facebook - og vi er vel alle inde og tjekke. Mange UT'ere ønsker også fremadrettet, at myndighederne OGSÅ er på facebook, så skal man ikke ud i og navigere rundt på mange forskellige hjemmesider. Man kan holde det samlet.

Og da UT ikke har kontingent, så kan vi ikke lave et medlemstræk, for at se om nogle nu er stoppet, flyttet eller andet. Så vi opdaterer jævnligt siden - ser du noget, som du ikke mener er helt opdateret, så skriv endelig.

Vi er så optaget af vores arbejde, møder osv, at det "kedelige" ikke altid lige ligger først... men viljen er der. Så derfor vil man også løbende se, at vores opdelinger af medlemmer i de respektive kategorier, vil blive opdaterede. 

Vil du allerede nu finde ud af, om DIN tatovør, eller du som tatovør, er korrekt listet herinde, så kan du allerførst gå til "medlemmer" og "medlemmer i alfabetisk" - God søgning. 


Lidt fra mødet....

De Professionelle Uafhængige Tatovører i Danmark er høringspart, med ved bordet og samarbejdende med både politikere og myndigheder. Vi var inviteret til stormøde i Miljøstyrelsen 31.01.2017 og her er lidt fra mødet:

Efter veloverstået møde hos Miljøstyrelsen kommer lige en kort gennemgang. Der vil blive udsendt et officielt referat med alle slides, fra power point... super spændende...
Med fra UT, og som repræsentant for den nye, og unge generation af UT'ere Anne Sofie Just JørgensenIb Petersen og Kim Weber Nielsen var med fra Weber Tattoo i Næstved, og undertegnede. Der var 3 andre tatovører udover os. Og en lang række personer fra hhv. Kl 7. Adfærdsdesignbureauet, der er sekretatiat for dette Dialogforum, fra Sundhedsstyrelsen, fra Miljøstyrelsen, fra Forbrugerrådet Tænk, fra Styrelsen for Patientsikkerhed og fra Kampagnebureauet Tejlmann og Co.
Isabelle Vinthen, kontorchef for Miljøstyrelsen sagde velkommen og forklarede lidt om mødets hensigt, at informere lidt om, hvad de forskellige styrelser laver. Herefter gennemgang om nationale strategi for tatoveringsfarver af Jesper, som ses på billede 2. Han er den nye medarbejder omkring farverne sammen med Dorte Lerche der har været med hele tiden. Mette Skovgaard fortalte kort om overvejelserne for en ny registreringsordning, der går på at det er tattoo stederne, der lader sig registrere. At der vil være en lang række tiltag om hvad man skal opfylde, hvad ens studio skal indeholde og at der vil komme tilsyn hvert andet år. Det vil højst sandsynligt være nogle fra styrelsen for Patientsikkerhed, der har kompetencer til at "kontrollere" vores forretninger. Vi tilbød at være med til at "uddanne" disse, så de er bedre "klædt på" til at inspicere. Nogle var inde på, at dtl og dpt skulle være med til disse inspektioner. Jeg udtalte, at det kommer ikke til at ske. dtl var heller ikke meget for det. Så der må vi stå fast. Men som nævnt først, så kommer der en masse slides, som I kan gennemgå og få et indblik i, hvad der kommer til at ske. Der vil være kontroller hvert andet år, og vi skal selv betale. Man vil kunne få ekstra tilsyn, såfremt der er ting der gør, at det er nødvendigt, f eks i forhold til komplikationer. Meget spændende. Herefter kom Chima fra Miljøstyrelsen med en forklaring på regulering af forhandlere, og at vi godt selv må stille krav til dem, der leverer vores farver.
Også Tjek.farverne som I kender, blev gennemgået af Katja fra Tejlmann & Co. Den er blevet revideret siden den første "Think before You ink" og går mere direkte på tatovørerne. Der var diskussion frem og tilbage omkring "sandfærdigheden" ved at downloade de forskellige logoer og bruge på hjemmesiderne. Og vi diskuterede lidt omkring de postkort der blev sendt ud. Man havde sendt ud til 600 tatovører og fået 10% retur. Så ganske flot "grave-arbejde". Jeg har bedt Katja om at få adgang til listen, således at jeg kan lave opsøgende arbejde hos tatovørerne.
Herefter talte Jesper omkring en branchekode. Det er ikke nemt at få - men de har ihvertfald henvendt sig til Danmarks Statistik, som står for uddelingen, og de vil gå videre med det.
Så var der en kort frokostpause - og bagefter fortalte Josefin om Dansk Standard arbejdet med hygiejnestandarden for tatovører. Der kommer også en række spændende slides med god information, hvad arbejdet indebærer, og de er gode værktøjer til, hvis I har lyst til at begynde og optimere - eller glæde jer over, at I er med et langt stykke hen ad vejen. Standarden vil komme i høring 26. august 2017 og det er for alle... Dorte gennemgik kort EU-arbejdet med regulering af tatoveringsfarver og det spørgeskema I alle har haft adgang til at udfylde. Der havde været 69 klik på siden og 49 havde besvaret. Men grundet de sjove spørgsmål, var der en vis usikkerhed omkring definitionen af hhv. størrelse af tatoveringen og frekvensen af tatoveringerne, hvor hurtigt efter, kunden blev tatoveret igen. Vi har bedt om, eller tilbudt, at blive taget med på råd næste gang, der laves en undersøgelse, så spørgsmålene er lidt bedre udformede.
Men senest 14.7.17 får vi en redegørelse fra Miljøstyrelsen. Herefter talte Christine fra Kl.7 omkring dialogforummet og de frivillige aktiviteter. Skal vi have et "Tattoo Korps" som hun kaldte det, som på skift og på tværs af landet og organisationerne, kan hjælpe kunderne i tilfælde af komplikationer. Det støttede vi op om. De vil gerne sætte dette arbejde lidt i system. Hvordan det egentligt skal fungere får vi se på.
Det var dejligt at vores UT'ere deltog i debatten og kom med forklarende eksempler på hvordan vores branche fungere, og alle var enige om, at tatovører meget gerne vil hjælpe kunder også selvom det ikke lige var os selv, de var blevet tatoveret af. Men som sagt et meget fint møde, der kom rigtig langt omkring. Glæd jer til det officielle referat og alle slides, som var rigtig gode og velformulerede.... Anne Sofie & jeg talte efterfølgende med Jesper fra Miljøstyrelsen om vigtigheden af at få de unge tatovører med indover arbejdet, idet det er de unge, der skal forme tatoveringsbranchen fremover. Han var super lydhør, og Anne Sofie fik som den yngste tatovør (lærling) nogle rigtig gode in put på bordet og fortalte lidt om, hvordan hun ser branchen, som nyankommen, nysgerrig og videbegærlig.
Mødet sluttede kl 14.30 som skrevet i dagsordnen.

Så tatovørerne i Danmark er virkelig også parate til snart at få noget mere konkret efter at have aflyst mere faste regler for vores branche siden 2002. Mange år i limbo-land.... Men det ser ud til, at der indenfor de næste år kommer lidt mere styr på det - så man også ved, hvad de professionelle tatovører står for, så mange forhåbentlig finder ud af, at man ikke skal lade tatovere hos private - men gå til et sted, med ordnede forhold og styr på hygiejnen.

01.02.2017 - Tatto-Liz, stifter af og talsperson for DPUT


Miljøstyrelsen og Sundhedsstyrelsen har inviteret til møde 31.01.2017

Via adfærdsdesignbureauet KL.7 er vi gjort bekendt med, at der vil være personer fra styrelserne, der vil give en update omkring deres arbejde, for de tatovører der har lyst til at få lidt mere indsigt i arbejdet.

UT er repræsenteret ved Tatto-Liz, der samarbejder tæt med styrelserne og videregiver information til netværket.


Miljøstyrelsens seneste kampagne

Udsendt til alle tatovører i landet. Vi deltager naturligvis i møder, er høringsparter og samarbejder med Miljøstyrelsen. Ingen professionel tatovør er interesseret i at bruge dårlige farver, skade kunder eller skade egen virksomhed.

Der er nye love og standarder på vej. Vi deltager i arbejdet måde i EU-regi som i nationalt regi. Spørg endelig ind til farverne hos din tatovør.


Vi er inviteret til møde 29.11.2016

I Uafhængige Tatovører har vi en underafdeling, der hedder Danske Professionelle Uafhængige Laserbehandlere. Det er i princippet selvstændige, uafhængige tatovører der udfører laserbehandlinger eller tatoveringskyndige personer, der fjerner tatoveringer under kontrollerede forhold. Vi er altid høringsparter men i dette tilfælde er vi inviteret til møde i Styrelsen for Patientsikkerhed til en snak om tatoveringsfjernelse med laser. Vi vil naturligvis altid dele ud af vores erfaringer og observationer og ser frem til et konstruktivt samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed. Da der pt foregår et stort arbejde både i EU-regi og nationalt regi omkring revurdering af gældende lov, er det vigtigt, at myndighederne samarbejder med branchen. Og det er vi glade for, idet forbrugersikkerhed og vores egen sikkerhed naturligvis er vores højeste prioritet.


Glade kursister fra 16.10.2016

Veloverstået 8.hygiejnekursus for super koncentrerede Uafhængige Tatovører, lærlinge, medhjælpere, shopmanagers med vores svenske instruktører fra Tattoo & Piercing Education


Søndag, den 16.10.2016

Så slår vi igen dørene op for Uafhængige Tatovører, lærlinge, medhjælpere og indehavere i professionelle tattoo studios. Det er vores 7. hygiejnekursus. Vi starter dagen med et foredrag af Professor Jørgen Serup og herefter går vi til vores diplom-kursus. Uafhængige Tatovører i Danmark ønsker at forbedre forholdene i danske tattoo studios for at sikre vores kunder og os selv. Vi har et stærkt team fra Tattoo & Piercing Education Scandinavia, som underviser både tatovører, piercere, sterilteknikere og myndigheder i hele Norden. Vi har et super fænomenalt sammenhold med vores nabolande, og bruger hinandens viden og erfaringer til at højne. Vi har fuldt hus - og sammen får vi en fantastisk konstruktiv dag i gode kollegers selskab.HUSK SOLCREME

Sommeren er endelig kommet - husk solcreme på alle jeres tatoveringer. Det har vist sig, at mange allergiske reaktioner kan undgås ved brug af solcreme høj faktor med både UV-A og UV-B beskyttelse. Decideret allergi ses ikke i sorte/skyggede tatoveringer. Men solen og varmen kan få den sorte farve til at "klumpe" sig sammen under huden, give irritation og ubehag. Derfor husk solcremen - også i overskyet vejr......


Glade kursister fra Billund

og vores 6. Hygiejnekursus. En herlig pinse-søndag med en kanon-gruppe tatovører, der sugede til sig, og nu er med diplom for gennemført hygiejne Basis I og Basis II kursus.Uafhængige Tatovørers 6. Hygiejnekursus

For første gang nogensinde afholder vi vores 6. Hygiejne-kursus i Billund, nærmere betegnet Hotel Refborg. Søndag den 15. maj 2016 samles en masse jyske tatovører, en enkelt fra Ærø, vores lærlinge og medhjælpere til en lærerig og informativ kursusdag med diplom og kompendium. Formålet med kursus er at højne sikkerheden, viden og hygiejnen i danske tattoo studios. For vores kunders sikkerhed og for tatovørerne. Vores instruktører kommer fra Stockholm og underviser rundt omkring i Skandinavien. De uddanner ligeledes de svenske myndigheder, idet man i Sverige har tvungen registrering af tatovører og studios. Uafhængige Tatovører arbejder tæt sammen med danske myndigheder og politikerne for at højne og komme hjemmefusk til livs. Vi glæder os til at tage dette kursus til Jylland.


28 Supergode råd til dig som overvejer at blive tatoveret....

Disse råd er samlet ind hos vores Uafhængige Tatovører:

1) Gå altid til en professionel tatovør i pænt og rent tattoo studio 

2) Bed om et gratis eftercheck 

3) Lyt til din tatovørs råd om efterbehandling 

4) Husk at beskytte din tatovering i sol/solarium 

5) Undlad at tatovere dig på ferien i tvivlsomme omgivelser 

6) Brug sociale medier og se billeder fra forskellige tatovører 

7) Find tatovør efter den stilart du ønsker 

8) Besøg Tattoo Konventions og bliv inspireret 

9) Pris og kvalitet hænger sammen. En billig tatovering, kan blive dyr, hvis den skal rettes 

10) Bliv aldrig tatoveret privat 

11) Husk at spise før du skal tatoveres 

12) Tag en sodavand med 

13) Stil spørgsmål ved første konsultation 

14) Planlæg din tatovering godt, sammen med tatovøren.  Placering, form mv.

15) Kig altid på flere end et studie, for at holde kvaliteten af arbejdet op mod hinanden.

16) Tjek altid hygiejnen på stedet, bla. ved at tage hen og se stedet.

17) Selvom en af dine venner har anbefalet stedet, skal du selv være kritisk og stille spørgsmål.

18) Insister ALDRIG på at få lavet den der fede tegning din bedste veninder, brugte et helt frikvarter på at tegne

19) Lyt til din tatovør mht design. De ved hvad de snakker om. Og JA det kan godt gå hen at blive lidt dyrere end du regnede med. 

Men det bliver du gladere for i længden

20) Book en tid til konsultation. Er tatovøren midt i en tatovering, er hans tanker 2 steder på én gang. Og hverken du, eller den anden kunde kan være tilfreds med det. 

21) Check på nettet hvad din tatovør laver, men husk at billeder er taknemmelige - det gælder både fotoet og den virkelige tattoo (dvs. at et dårligt foto af en god tattoo kan få dig til at ændre mening - og omvendt!)
22) Hvis du har mulighed for at se andre folks tatoveringer af den tatovør du tænker skal lave din, så er det bedre at se den i virkeligheden end på internettet - men husk at danne din egen mening; selvom din ven/veninde synes at de har fået verdens fedeste tattoo af verdens flinkeste tatovør, kan det godt være at du selv inderst inde ikke rigtig synes den er så "supercool" som din ven/veninde synes
23) Tag ned og snak med den/de tatovør(er) du har i tankerne; hvordan er dit førsthåndsindtryk? Hvis det ikke er godt, så prøv en anden
24) Hvordan er tatovøren eller den som du snakker med - er de engageret i din forespørgsel? Kommer de med forslag og evt. (konstruktiv) kritik? Husk at ikke alt kritik er negativ! En god tatovør har tatoveret i flere år og set rigtig mange tatoveringer: lyt til din tatovør, han/hun har højst sandsynligt mere forstand på tatoveringer end du har. Du begynder vel heller at fortælle din mekaniker hvordan han/hun skal skrue i din bil
25) Hvis du mener at din "kommende" tatovør er dyr, så husk at det ikke er gratis at drive en rigtig butik - ligesom priserne i Salling eller Magasin heller ikke er de billigste - du kan sikkert finde noget tilsvarende billigere andre steder men du får ikke samme service, knowhow og professionalisme til den samme pris, Tatovering er kropsudsmykning og et kunsthåndværk som er blevet givet videre igennem traditioner over hele verden igennem mange tusinde år
26) Bliv ikke skræmt af kampagner om hygiejne eller mangel på samme; man har tatoveret i mere end tusind år og antallet af mennesker der er døde eller har fået alvorlige komplikationer er latterlige små
27) Husk det gamle ordsprog: godt arbejde er som regel ikke billigt og billigt arbejde er som regel ikke billigt - dog er der ingen regler uden undtagelse og fordi man siger at man har været i lære hos en anden tatovør, er det ikke ensbetydende med at tatovør kan eller overhovedet har fattet noget af det han/hun påstår at have lært

28) Med mindre der er dødsfald eller akut opstået sygdom. Så meld afbud i GOD tid.


03.03.2016

Vi er inviteret til et handlings- og strategimøde med et "Adfærdsdesign-bureau" i planlægning med Miljøstyrelsen. Uafhængige Tatovører i Danmark har mange gode forslag til ordninger for vores branche, og ser frem til dette spændende møde.


5. Hygiejnekursus for Uafhængige Tatovører

21.02.2016 afholdt vi hygiejnekursus for 34 super engagerede Uafhængige Tatovører i "Lyst-Huset" på Islands Brygge - Mens vintersolen skinnede over vandet og Bryggen, gennemførte vi endnu en lærerig dag i Hygiejnens tegn. Dagen afsluttede med uddeling af diplomer til alle - Tillykke til alle kursister - I er med til at gøre en forskel.


09.02.2016

...var vi inviteret til møde med formanden for Sundheds- & Ældreudvalget Liselott Blixt.

Det blev til et par gode, positive, konstruktive timer omkring udformning af en ny lov for tatovørbranchen i Danmark.

Der er enighed om at værne om Danmarks stolte tatoveringstraditioner.29.01.2016

Den 21.02.2016 slår Uafhængige Tatovører dørene op for vores 5. Hygiejnekursus i "Lyst-Huset", Islands Brygge. Det er et diplomkursus, og vores dygtige instruktører kommer fra Tattoo & Piercing Education, Scandinavia. De uddanner bla de svenske myndigheder, så disse er rustede, når der laves de krævede inspektioner hos tatovører i Sverige.

I Danmark giver et hygiejnekursus desuden ejere af Tattoo Studios adgang til at komme med i Auditeringsmodellen, som er specielt udviklet til Tattoo Branchen. Der auditeres efter Danske Standarder Insta 800 og DS 2451-10. 17.10.2015 blev det første tattoo studio i Danmark auditeret, godkendt og certificeret efter denne nye model, som også er præsenteret for de danske myndigheder. Det er et kæmpe skridt i den rigtige retning.

Alle kursister får en grundig gennemgang af Basis I og Basis II indenfor hygiejne, brug af handsker, første hjælp og meget meget mere. Ved at være en del af netværket Uafhængige Tatovører i Danmark og med et hygiejne-diplom i hånden viser man, at forbrugersikkerheden og sikkerheden for sig selv og sine medarbejder vægter meget højt i forbindelse med udførelsen af tatoveringer. Søg derfor efter tatovører i dit område ved at gå ind under "medlemmer". Så sikrer man sig, at tatovøren er velunderrettet og opdateret med alt hvad der rører sig i branchen. 


Godt Nytår 2016

Vi vil ønske alle Tattoo Fans, nye som gamle, et fantastisk og farverigt år.

Ved at vælge en Uafhængig Tatovør, vælger man også en tatovør, der er professionel, holder sig orienteret og er interesseret i kunders sikkerhed.

Vi vil også meget gerne gøre opmærksom på vores facebook side "De Professionelle Uafhængige Tatovører", hvor man nemt og bekvemt kan henvende sig.

Vi modtager gerne ris og ros til siden her, historier fra nær og fjern, opslag omkring tatoveringer og branchen.

Og igen - Godt Nytår, hvor vi skal samarbejde med politikerne om et nyt og bedre Tatoverings-Danmark. Uafhængige Tatovører i Danmark arbejder konstant for et tatoveringstrygt Danmark.

På Uafhængige Tatovørers vegne

Tatto-Liz, stifter og talsperson
17.11.2015 Uafhængige Tatovørers stifter og talsperson Tatto-Liz har taget initiativ til en helt ny og revolutionerende model for at højne sikkerheden og hygiejnen hos Uafhængige Tatovører. Vi har sammen med firmaet Glad Consulting lavet en auditeringsmodel på samme niveau som landets hospitaler, læger, tandlæger og klinikker. Prototypen blev lavet med udgangspunkt i Tatto-Liz's forretning i Fiolstræde. Og studiet blev godkendt med anerkendelse på hygiejne niveau 5 og 4, hvor det kræves at have hygiejneniveau 4 og 3 i den type "klinik", som et tattoo studio er. Der er blevet brugt Dansk Standard Insta 800 og Dansk Standard 2451-10. De dygtige konsulenter lavede auditeringen og hermed også certificeringen samtidig med auditering på Hvidovre Hospital. Ordningen er præsenteret for alle sundhedsudvalgsmedlemmer fra partierne i folketinget. Også Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde har fået præsenteret både modellen samt det flotte resultat. Nu er modellen finpudset og i første omgang frivillig for Uafhængige Tatovører. Og næste runde af tattoo studios er under auditeringsforberedelserne. Vi håber med denne ordning at højne sikkerheden og kvaliteten for vores kunder og os selv. Vi skal føle os trygge og sikre, når vi skal tatoveres, og de der arbejder i tattoo studierne. En auditerings-/akkrediteringsmodel er i realiteten en slags "smiley-ordning" som man kender det fra fødevarebranchen. Auditeringsmodellen er foreslået indskrevet i en revurdering af gældende lov om tatovering. Og Uafhængige Tatovører ser gerne, at det bliver en tvungen ordning. Herved kan man træffe et mere sikkert valg, når man går ud og skal vælge tatovør....13.09.2015 Så blev der gennemført og udklækket et kuld nye kursister i vores 4. Hygiejne kursus med diplom for gennemført Basis I og II, stort tillykke til alle. 

 

 

03.11.2015 besøgte en delegation fra Uafhængige Tatovører det nyåbnede "Lukas-huset", et børne- og ungehospice beliggende indenfor Sankt Lukas-stiftelsens rolige rammer i Hellerup. Uafhængige Tatovører har længe ledt efter et sted at støtte som velgørende formål. "Lukas-Huset" er det første af sin slags. Og da børn elsker tatoveringer, og tatovører elsker børn, var det et enstemming distriktslederteam der besluttede, at vi fremover vil støtte "Lukas-Huset". Vi overrakte et flot billede malt af Uafhængig Tatovør Christian Abiltrup sammen med et gavebrev på 5.000 kr. Det er den første donation af forhåbentlig mange, samlet ind hos Uafhængige Tatovører. Vi modtog et flot takkebrev fra "Lukas-Huset", som har foreslået, at Uafhængige Tatovørers donationer går til vedligeholdelse af et fantastisk flot akvarium, der pryder gangen i Lukas-Huset til alles glæde... se endvidere:  http://sanktlukas.dk/bornehospice/

23.10.2015 – 25.10.2015 er bla Distriktsleder i Distrikt 4 Peter Blæk og hans crew i Nordic Ink Convention, Arena Nord, Rådhus Allé 98, Frederikshavn. Der vil i den forbindelse være en informationsstand hos Blæk Crew for Uafhængige Tatovører. Kig forbi til en snak omkring UT, få udleveret kampagneflyers. http://www.arenanord.dk/event/nordic-ink-festival-xtra/

 

10.10.2015 afholder UT vores 1.ste Distriktsledermøde i Distrikt 1, København. Mødets formål er bla. at drøfte UT’s vision, struktur og fremtidige akkrediterings-/auditeringmodel for professionelle tattoo studios i Danmark. Udover distriktslederne deltager fra Christiansborg Formand for Sundhedsudvalget Liselott Blixt samt 2 konsulenter fra Glad Consulting. Vi skal bla snakke omkring vores nye auditeringsmodel for tattoo studios, som gerne skulle være del af en kommende lov. Herudover skal vi også tale e-learning programmet for Uafhængige Tatovører.

 

01.10.2015 Deltager UT v/ Tatto-Liz i Dansk Standards Udvalgsmøde omkring de nye Danske og EU standardregler for hygiejne indenfor vores branche.

 

13.09.2015 er dagen for Uafhængige Tatovørers 4. Hygiejnekursus med diplom for gennemført Basis I og Basis II.

 

04.09.2015 – 06.09.2015 deltog Uafhængige Tatovører i 3rd Freetown Tattoo Convention med informationsstand og vores forbrugerkampagne. Herudover var Tatto-Liz en del af det internationale dommerpanel, der dømte i alle tatoveringskonkurrencerne.

 

05.07.2015 afholdt vi Uafhængige Tatovørers 3. Hygiejnekursus med diplom for gennemført Basis I og Basis II.

 

15.05.2015 – 17.05.2015 deltog vi i Copenhagen International Tattoo Convention i Tap 1, Carlsberg. Vi lancerede vores forbrugerkampagne på eventet og havde en velbesøgt informationsstand for Uafhængige Tatovører. Herudover var Tatto-Liz en del af det internationale dommerpanel, der dømte i alle tatoveringskonkurrencerne. 

 

05.05.2015 Deltog 9 distriktsledere fra Uafhængige Tatovører i et møde i Sundhedsministeriet. Formålet var en snak om branchen generelt og forskellige forslag til en ny og revideret, funktionel lov for vores branche.

 

22.02.2015 afholdt vi Uafhængige Tatovørers 2. Hygiejnekursus med diplom for gennemført Basis I og Basis II.

 

30.11.2014 afholdt vi Uafhængige Tatovørers 1. Hygiejnekursus med diplom for gennemført Basis I og Basis II.

 
Tilmeld dig nyhedsbrevet Tilmeld